E-vsebine

Ponujamo vam nabor avdio in video posnetkov, povezanih s slovensko kulturo, sodelovanjem s Slovenci po svetu, pomenom slovenščine … V objektiv ali kamero so največkrat ujeti zanimivi dogodki, katerih organizator ali soorganizator je SiKult. Vabljeni k ogledu tudi ostalih kulturno obarvanih e-vsebin.

Slovenci v Kanalski dolini, napovednik dokumentarnega filma

Minilo je kar nekaj časa, odkar smo si v Zavodu SiKult zaželeli, da bi življenje naših rojakov v Kanalski dolini prenesli na filmski trak. Beseda je dala besedo in s pomočjo zavednih Slovencev na obeh straneh meje je nastal dokumentarni film Slovenci v Kanalski dolini.

Premierna predstavitev bo v petek, 24. 3. 2023, ob 18. uri v Ljudskem domu v Kranjski Gori, kamor vas z veseljem vabimo.

Prosimo, da svojo udeležbo potrdite na el. naslov info@sikult.si najkasneje do srede, 22. 3. 2023.

Objavljeno: 11. 03. 2023

Advent Pur v Ovčji vasi

Odpravili smo se v Ovčjo vas v Kanalski dolini, ker so pripravili izredno zanimivo adventno pot. Ker je v sodelovanju z občino Naborjet – Ovčja vas del programa pripravilo tudi Slovensko kulturno središče Planika iz Kanalske doline, smo še posebno z veseljem pripravili kratek film o dogajanju. Vabljeni k ogledu.

Objavljeno: 18. 12. 2021

Dobro jutro, SiKult!

Ljubezen do domačega kraja in slovenske kulture naju je spodbudila k raziskovanju in širjenju zavedanja pomena narodne identitete.

Objavljeno: 2. 7. 2021

Podkoren – skriti gorski biser

Etnološki film, v katerem pričevalci govorijo o življenju v Podkorenu v preteklosti. Film je nastal leta 2006 pod okriljem Kulturno prosvetnega društva Podkoren, v sodelovanju z ATM TV Kranjska Gora in z veliko mero dobre volje in elana obeh ustvarjalcev današnjega SiKulta.

Objavljeno: 19. 6. 2021

Ta stran uporablja piškotke. več informacij

Če jih ne dovolite, stran morda ne bo delovala pravilno. Ali jih želite omogočiti?

zapri